top of page

Jezuïetenopleiding van Donald Trump


The pope and Trump shaking hands

Trump, gevormd door jezuïtische waarden, versterkt de invloed van Rome. Protestantisme reikt de hand aan Roomse macht—de profetie wordt werkelijkheid.


Donald Trump ging twee jaar naar de Fordham Universiteit, een jezuïeteninstituut, voordat hij overstapte naar de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania, volgens een artikel dat op 30 juni 2024 door Inquisitr werd gepubliceerd. [1] Fordham College at Rose Hill, gelegen in de Bronx, staat bekend om zijn strenge Jezuïeten academische normen en de nadruk op de onderwijsfilosofie van Rome, die Donald Trump hielp vormen door hem aan te moedigen om kritisch te denken. [2] Hoewel Trump meer in het openbaar wordt geassocieerd met zijn Wharton opleiding, heeft zijn tijd op Fordham zeker bijgedragen aan de ontwikkeling van zijn strategische denk- en communicatievaardigheden, die cruciaal zijn geweest voor zijn succes gedurende zijn carrière.


Het is geen verrassing dat Trump's vroegere Jezuïetenrelatie een rol speelde bij zijn keuze van de door de Jezuïeten opgeleide Brett Kavanaugh, die vol lof sprak over zijn Jezuïetenopleiding [3], en de katholieke Amy Coney Barrett voor het Amerikaanse Hooggerechtshof. [4] Daarnaast heeft Trump J.D. Vance, een rooms-katholiek die “een van de meest openlijk religieuze” [5] is, genomineerd om naast hem vicepresident te worden op het Republikeinse ticket in 2024. Rome moet wel heel trots zijn dat het protestantse Amerika zich inderdaad aan het vormen is tot een “beeld” van de “Romeinse hiërarchie” (Spirit of Prophecy, vol. 4, p. 278). Volgens de profetie zal het Romanisme (rooms-katholicisme) aan kracht winnen totdat onze politici - inclusief het Amerikaanse Hooggerechtshof - uiteindelijk de Amerikaanse grondwet zullen verwerpen.


“Het protestantisme zal de hand van gemeenschap geven aan de Roomse macht. Dan zal er een wet zijn tegen de sabbat van Gods schepping en dan zal God Zijn 'vreemde werk' op aarde doen” (Bible Commentary, vol. 7, p. 910).


"Als ons land elk principe van zijn grondwet als protestantse en republikeinse regering zal verwerpen en voorzieningen zal treffen voor de verspreiding van pauselijke leugens en waanvoorstellingen, dan kunnen we weten dat de tijd is gekomen voor de wonderbaarlijke werking van Satan en dat het einde nabij is” (Testimonies, vol. 5, p. 451).


We kunnen de tekenen van de tijd zien waar Jezus voor waarschuwde:


“Wanneer u zult zien dat Jeruzalem door legers omringd wordt, weet dan dat zijn verwoesting nabij is.” Lucas 21:20.


Rome wordt populairder en invloedrijker dan ooit. De wereld is in de ban van de macht die het uitoefent over de politiek. Als gevolg daarvan doemt er een dag van vergelding en grotere chaos aan de horizon op:


“De protestantse wereld zal pas leren wat de doelen van Rome werkelijk zijn als het te laat is om aan de strik te ontsnappen. Zij groeit stilletjes aan macht. Haar doctrines oefenen hun invloed uit in de wetgevende zalen, in de kerken en in de harten van de mensen. Ze stapelt haar verheven en massieve bouwwerken op, in de geheimenissen waarvan haar vroegere vervolgingen herhaald zullen worden. Heimelijk en onvermoed versterkt zij haar krachten om haar eigen doelen te bevorderen wanneer de tijd zal komen dat zij zal toeslaan” (De Grote Strijd, p. 581 (Engels)).


We kunnen ons maar beter inzetten om de laatste waarschuwingsboodschap uit te dragen in deze gevaarlijke tijden. Zoals onze Heer zou zeggen, laten we werken “terwijl het dag is; de nacht komt, wanneer niemand kan werken” (Johannes 9:4).




Vanuit het Engels vertaald uit Advent Messenger



77 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page